Informatie, tips en advies over thuisaccu's
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Er hangt een vrij hoog prijskaartje aan een thuisbatterij. Reken op minstens €5.000 tot €10.000 afhankelijk van het merk en de opslagcapaciteit. Daarnaast moet je rekenen op €1.500 tot €2.000 voor een extra omvormer en ga je tussen de €500 en €1.000 betalen voor de installatie. Een thuisbatterij is dus niet bepaald goedkoop, wat de mogelijkheid tot besparen op de initiële investeringskosten zeer interessant maakt. Ga hieronder verder met lezen voor een aantal handige bespaartips voor de aanschaf en de installatie van een thuisbatterij.

Besparen op de kosten

Er zijn verschillende manieren om op de vrij hoog oplopende kosten van een thuisbatterij te besparen. Hierbij maken we een onderscheid tussen besparen op de aanschafkosten van een thuisbatterij en besparen op de installatiekosten. De verschillende manieren om te besparen zijn:

  • Maak gebruik van het verlaagd btw tarief
  • Eerst offertes vergelijken
  • Kies een lokale specialist
  • Onderhandel eerst over de prijs
  • Voer de installatie zelf uit
  • Schaf een tweedehands thuisbatterij aan
  • Zoek aanbiedingen voor thuisbatterijen
  • Overleg met de buren
  • Goede voorlichting

Offertes vergelijken

Het vergelijken van offertes is een snelle manier om op de kosten te besparen. Vergelijk eerst de verschillende thuisbatterijen met elkaar. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar kijk ook naar de kwaliteit, de keurmerken en de garantieregeling. Vraag verder offertes op bij meerdere specialisten zodat je ook deze kunt vergelijken en een beeld kunt krijgen van de gemiddelde installatiekosten. Zo kan je zelf een specialist uitkiezen die het best past bij je budget, je wensen en je behoeften. Gemiddeld kan je door offertes te vergelijken met elkaar zeker 20 tot 30% besparen.

Ga voor lokaal

Kies een lokale specialist als je op zoek bent naar een vakman om de thuisbatterij correct te installeren. Een correcte installatie garandeert een maximaal rendement van het systeem. Door een lokale specialist in te schakelen betaal je veel minder aan kilometerkosten in vergelijking tot een landelijke specialist die van ver moet komen. Bij een landelijke specialist kan je rekenen op minstens €0,50 tot €1,00 per gereden kilometer. Daarnaast kan een lokale specialist veel sneller naar je locatie komen voor de installatie, ook in geval van een storing of problemen met de thuisbatterij.

Onderhandelen over de prijs

Voor je de aanschaf van de thuisbatterij definitief aangaat, onderhandel eerst over de prijs. Zo kan je zowel op de aanschafkosten als de installatiekosten besparen. Onderhandel met de leverancier over de prijs van de thuisbatterij zodat je deze tegen een goedkoper tarief kunt aanschaffen. Onderhandel tevens ook met de uitgekozen specialist zodat deze de prijs indien mogelijk wat naar beneden kan halen.

Installatie zelf uitvoeren

Als je beschikt over de juiste gereedschappen en kennis en ervaring hebt met dergelijke werkzaamheden, dan kan je kiezen om zelf installatie van de thuisbatterij uit te voeren. Hou wel rekening dat een juiste installatie cruciaal is voor een hoog rendement en om gevaarlijke situaties in de toekomst te voorkomen indien er iets verkeerd gaat tijdens de installatie. Let zo op een correcte bekabeling, het kiezen van het juiste vermogen en dergelijke. Door de installatie zelf uit te voeren bespaar je minstens €500 tot €1.000 aan installatiekosten aangezien het inhuren van een specialist niet noodzakelijk is.

Tweedehands thuisbatterij

Indien je budget maar beperkt is, kan je er ook voor kiezen om een tweedehands thuisbatterij aan te schaffen. Tweedehands thuisbatterijen zijn vele malen goedkoper in vergelijking tot het kopen van een gloednieuwe thuisbatterij. Hou hierbij wel rekening dat er sprake is van vermogensverlies na verloop van tijd, dus check goed hoe lang het apparaat al in werking is geweest zodat goedkoop geen duurkoop wordt.

Ga op zoek naar aanbiedingen

Door op zoek te gaan naar acties en aanbiedingen van thuisbatterijen kan je aanzienlijk op de aanschafkosten besparen. Check online, in de krant en in de bekende winkels in hoeverre er momenteel speciale aanbiedingen zijn op thuisbatterijen zodat je het apparaat veel goedkoper kunt aanschaffen.

Overleg met de buren

Ga na in hoeverre je buren of andere geïnteresseerden ook van plan zijn om binnenkort een thuisbatterij aan te schaffen en te installeren. Zo kunnen jullie samen een groep vormen en een specialist inhuren. De meeste specialisten zijn dan wel bereid om een mooie groepskorting aan te bieden aangezien het om een veel grotere opdracht gaat door de krachten samen te bundelen.

Goede voorlichting

Tenslotte is het nog zeer belangrijk om een specialist in te schakelen voor professioneel advies over de mogelijkheden van een thuisbatterij in je eigen specifieke situatie. Een erkend vakman kan je namelijk voorlichten over de soorten thuisbatterijen, de voor- en nadelen die hierbij komen kijken en daarnaast advies geven over de meest geschikte thuisbatterij. Zo hoef je geen onnodige kosten te maken aan een verkeerd apparaat die niet bijdraagt aan het behalen van het maximaal rendement.

Ben je overtuigd van de vele voordelen die komen kijken bij het combineren van een thuisbatterij met een zonnepanelensysteem? Schaf dan een goede thuisbatterij aan en laat deze installeren door een betrouwbare specialist die zorg kan dragen voor een correcte installatie waardoor je kunt profiteren van een maximaal rendement. Om de juiste keuze te maken is het opvragen van verschillende offertes bij meerdere specialisten verstandig. Hierdoor kan je immers prijzen, de kwaliteit en de voorwaarden vergelijken met elkaar waardoor je een beter geïnformeerde keuze kunt maken. Zo bespaar je op de kosten en weet je er zeker van dat je een specialist inschakelt die kwaliteit te bieden heeft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Wij scoren een 9!

Laatste nieuws

Nieuwe subsidie: thuisbatterij BTW teruggave

Ben je geïnteresseerd in het vergroenen van je woning en wil je

Overzicht blogs

Subsidie is de belangrijkste factor in het naar Nederland halen van de thuisbatterij

Een thuisbatterij is een enorme batterij in huis, die een overschot aan

Overzicht blogs

Niet langer een elitaire toekomstdroom

Een thuisbatterij is een batterij met een grote opslagcapaciteit en wordt voornamelijk

Overzicht blogs